Menu

CHRONICLES OF MERCENARIES, LEGENDS AND STEREOTYPES - Poziv za dostavu radova

Poziv za dostavu radova - CHRONICLES OF MERCENARIES, LEGENDS AND STEREOTYPES Conference on the Occasion of the 400th Anniversary of the Beginning of the Thirty Years’ War

Pročitaj više

Jesen Oktavijana Miletića

Ove godine obilježava se 115 godina od rođenja i 30 godina od smrti Oktavijana Miletića, pionira hrvatskog autorskog filma. Oktavijan Miletić zadužio je hrvatsku kulturi stvorivši kao filmaš amater 30-ih godina 20. stoljeća prvi umjetnički važan opus u domaćoj kinematografiji. Poznat kao tehnološki i estetski inovator hrvatskog filma, u drugoj polovici 30-ih godina 20. stoljeća prešao je u profesionalnu kinematografiju, gdje je vrhunac svojeg redateljskog rada ostvario 1944. režiravši prvi sačuvani zvučni hrvatski dugometražni igrani film Lisinski. Poslijeratnu hrvatsku kinematografiju obilježio je prvenstveno radeći kao filmski snimatelj.

Pročitaj više

5. kongres hrvatskih arhivista, od 24. do 27. listopada 2017. u Zadru

5. kongres hrvatskih arhivista održat će se od 24. do 27. listopada 2017. u Zadru. Više informacija možete pronaći na stranicama Hrvatskog arhivističkog društva.

Pročitaj više

21. Seminar Arhivi, Knjižnice, Muzeji, od 22. do 24. studenoga 2017.

21. Seminar Arhivi, Knjižnice, Muzeji:

Mogućnosti suradnje u okruženju globalne informacijske infrastrukture

Poreč, 22.-24. studenoga 2017.

više informacija na http://akm.hkdrustvo.hr/

 

Pročitaj više

Konferencija o hrvatskoj filmskoj baštini, 26. i 27. listopada 2017.

Društvo hrvatskih filmskih redatelja i Hrvatski državni arhiv, u sklopu obilježavanja Svjetskog dana audio vizualne baštine, organiziraju Konferenciju o hrvatskoj filmskoj baštini. Konferencija će se održati 26. i 27. listopada 2017. u Zagrebu te će obuhvatiti širok raspon tema vezanih za zaštitu i očuvanje hrvatske filmske baštine, perspektive njenog razvoja u budućnosti te europske prakse u tom području.

 

Više informacija možete pronaći na http://croatianfilmheritage.eu/

 

Pročitaj više