Menu

Promocija izdanja HDA u 2018., 19. prosinca 2018. u 13 sati

Hrvatski državni arhiv ima čast pozvati sve suradnike i prijatelje na promociju izdanja HDA u 2018. godini, u srijedu, 19. prosinca 2018., u 13 sati u Hrvatskom državnom arhivu. Radujemo se vašem dolasku!

Pročitaj više

U Hrvatskom državnom arhivu održat će se simpozij o zaštiti fotografske baštine, od 22. do 24. svibnja 2019.

Hrvatski Državni arhiv (HDA) i Northeast Document Conservation Center (NEDCC) iz Andovera, MA USA, organiziraju trodnevni simpozij namijenjen konzervatorima-restauratorima, arhivistima, kustosima i ostalim skrbnicima fotografskoga gradiva. Cilj je simpozija potaknuti raspravu o očuvanju fotografske baštine na području srednje i istočne Europe, potaknuti daljnje obrazovanje stručnjaka za rad s fotografijama te stvoriti nove i ojačati postojeće veze među skrbnicima i institucijama.

Program simpozija uključivao bi prezentacije sudionika u NEDCC-jevu programu Advanced Photograph Conservation Internship, izlaganja stručnjaka raznih profila kojima je povjerena skrb o fotografskim zbirkama te jednodnevnu radionicu o zaštiti i čuvanju fotografija.

Više informacija možete pronaći na objavi od NEDCC: https://www.nedcc.org/about/nedcc-stories/croatian-state-archives-symposium

Pročitaj više