Menu

Filmski četvrtak u HDA – 40 godina Hrvatske kinoteke: uzbudljiv slučaj filma Lisinski, 21. veljače 2019.

Povodom obilježavanja 40 godina Hrvatske kinoteke bit će prikazan igrani film Lisinski, redatelja Oktavijana Miletića.

 

Pročitaj više

Izložba „Arheologija otpora: otkrivanje zbirki kulturne opozicije u socijalističkoj Hrvatskoj“ u Državnom arhivu u Osijeku od 7. veljače do 12. travnja 2019.

Hrvatski državni arhiv, Državni arhiv u Osijeku i Hrvatski institut za povijest u sklopu projekta COURAGE pozivaju na izložbu Arheologija otpora: otkrivanje zbirki kulturne opozicije u socijalističkoj Hrvatskoj. Izložba se može razgledati do 12. travnja 2019.

Pročitaj više

U Hrvatskom državnom arhivu održat će se simpozij o zaštiti fotografske baštine, od 22. do 24. svibnja 2019.

Hrvatski Državni arhiv (HDA) i Northeast Document Conservation Center (NEDCC) iz Andovera, MA USA, organiziraju trodnevni simpozij namijenjen konzervatorima-restauratorima, arhivistima, kustosima i ostalim skrbnicima fotografskoga gradiva. Cilj je simpozija potaknuti raspravu o očuvanju fotografske baštine na području srednje i istočne Europe, potaknuti daljnje obrazovanje stručnjaka za rad s fotografijama te stvoriti nove i ojačati postojeće veze među skrbnicima i institucijama.

Program simpozija uključivao bi prezentacije sudionika u NEDCC-jevu programu Advanced Photograph Conservation Internship, izlaganja stručnjaka raznih profila kojima je povjerena skrb o fotografskim zbirkama te jednodnevnu radionicu o zaštiti i čuvanju fotografija.

Više informacija o prijavi možete pronaći na https://www.nedcc.org/newsletters/call-for-presentations-csasymposium

Pročitaj više