tamil telugu sex com செக்ஸ்ய் வீடியோ
Menu

Radionica za prikupljanje podataka o dokumentaciji i informacijama u digitalnom obliku, Hrvatski državni arhiv, 23. studenog 2018.

 

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, Ministarstvo uprave Republike Hrvatske i Hrvatski državni arhiv, u suradnji s Ministarstvom kulture, Hrvatskim arhivističkim društvom i Odsjekom za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, namjeravaju pokrenuti projekt izgradnje digitalnog arhiva za javnu arhivsku službu u Republici Hrvatskoj. U tom arhivu bit će pohranjene i dostupne informacije i dokumentacija svih tijela, ustanova i drugih stvaratelja javnog arhivskog i dokumentarnog gradiva u nadležnosti državnih i drugih javnih arhiva. Time će se dati dodatni poticaj digitalizaciji poslovnih i administrativnih procesa u javnom sektoru, povećati dostupnost informacija i smanjiti troškove njihove pohrane i obrade.

Prva aktivnost inicijative je izrada upitnika (http://bit.ly/Upitnik-eDI) kojim se prikupljaju podaci o dokumentaciji i informacijama u digitalnom obliku koje se nalaze kod tijela javne vlasti ili nastaju njihovim radom. S obzirom na opsežnost i sveobuhvatnost upitnika organizirale su se edukacije o njegovom popunjavanju za imenovane predstavnike tijela koja su uključena u ovu fazu ispitivanja. Prikupljeni podaci poslužit će za analizu potreba na području arhiviranja digitalnih sadržaja i kao podloga za definiranje pojedinih parametara projekta.

Uvodni dio prezentirali su Ivan Penava iz Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, prof. dr. sc. Hrvoje Stančić s Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti na Filozofskom fakultetu te dr. sc. Jozo Ivanović iz Hrvatskog državnog arhiva.

U središnjem dijelu radionice predstavljen je ispunjeni upitnik koji su pripremili djelatnici iz Hrvatskog državnog arhiva kako bi ostalim institucijama olakšali posao samostalnog ispunjavanja. Kao što je bilo i očekivano, polaznici su imali brojna pitanja na koja su dobili odgovore, a naši su se djelatnici osobito iskazali u prikazu primijenjene metodologije te davanju savjeta za lakše prikupljanje podataka.

Dan ranije takva je radionica održana i na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a ukupno je sudjelovalo 60-ak polaznika iz 53 ustanove.

Za više informacija o projektu možete se javiti na e-mail dighelpdesk@arhiv.hr.