tamil telugu sex com செக்ஸ்ய் வீடியோ
Menu

Topoteka je suradnički mrežni arhiv nastao sa zadaćom očuvanja sjećanja na lokalnu povijest. Pod geslom: Naša povijest, naš arhiv, topoteka omogućuje da privatno arhivsko gradivo bude besplatno dostupno zainteresiranoj javnosti. Budući da je primarno usmjerena na gradivo koje ilustrira povijest svakodnevice „običnog čovjeka“, ovaj je projekt naišao na veliki interes, ne samo u Austriji, odakle je i potekla ova ideja, već i u nizu europskih zemalja.

Topoteka omogućuje prikaz i opis ne samo slikovnih i tekstualnih datoteka, već i kraćih zvučnih i vizualnih zapisa, uz osnovni set opisnih podataka, među kojima je moguće označiti i geolokaciju prikazane jedinice.

Hrvatski državni arhiv je u sklopu projekta Zajednica kao prilika (http://www.arhiv.hr/Projekti-i-aktivnosti/coop) pokrenuo pet topoteka koje su i danas aktivne.

 

Dolina Neretve

Lekenik

Međimurje

Podravina

Ysterreich

 

Posebno ističemo uspješnu suradnju s nastavnicima i učenicima Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, Srednje škole Prelog, Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, na pokretanju i uređivanju topoteke Međimurje te nastavnicima i učenicima Osnovne škole Sv. Đurđ na pokretanju i uređivanju topoteke Podravina.

Obje topoteke nastavljaju se razvijati u aktivnoj interakciji nastavnika, učenika te njihovih obitelji čime bogatu povijest Međimurja i Podravine čine dostupnijima svima nama, na čemu im Hrvatski državni arhiv od srca zahvaljuje.

Svaka od navedenih topoteka ima svog administratora – topotekara, čiji su kontakt-podatci dostupni na stranicama pojedine topoteke. Stoga pozivamo sve potencijalne suradnike navedenih topoteka da im se obrate.