tamil telugu sex com செக்ஸ்ய் வீடியோ
Menu

Poštovana/poštovani,

Hrvatski državni arhiv kao središnja nacionalna arhivska ustanova, u svom fundusu osim fondova javnih tijela i organizacija, čuva i osobne i obiteljske arhivske fondove, odnosno, ostavštine zaslužnih osoba i obitelji koje su svojim djelovanjem ostavile značajan i trajan trag u našem društvu. Arhivsko gradivo nastalo radom istaknutih pojedinaca čuva se u našoj ustanovi kao kulturna baština čija trajna vrijednost predstavlja svjedočanstvo o našoj prošlosti i sadašnjosti. Nastojimo sačuvati tragove o pojedincima, bez obzira jesu li živjeli ili djelovali u Hrvatskoj ili izvan nje, onih koji su svojim djelovanjem aktivno pridonijeli različitim područjima ljudskoga života bilo da je riječ o prirodnim, tehničkim, humanističkim ili društvenim znanostima, umjetnosti, kulturi, medicini i dr.

Budući da naš arhiv permanentno nastoji obogatiti svoj fundus novim vrijednim ostavštinama, obraćamo se potencijalnim stvarateljima/nasljednicima/imateljima takvoga arhivskog gradiva. Želja je ove ustanove da arhivsko gradivo takve provenijencije bude trajno sačuvano, arhivistički obrađeno i dostupno budućim istraživačima sukladno postojećem arhivskom zakonodavstvu. Arhivsko gradivo rukopisnih ostavština koje recentno čuvamo, obuhvaća arhivske zapise širokoga raspona koji se odnose na život i djelatnost pojedine osobe, primjerice: osobne dokumente, dokumente o školovanju, fotografije, dnevničke zapise i memoarsko gradivo, korespondenciju, bilješke, rukopise objavljenih i neobjavljenih radova, dokumentaciju u svezi s djelatnosti dotične osobe u sveučilišnim, znanstvenim, upravnim i različitim drugim tijelima, udrugama, savezima i slično. Jednako tako i zbirke koje su pojedinci prikupljali i sačuvali ih pod okriljem svoje osobne ili obiteljske baštine dopunjuju sliku o njihovim intelektualnim sklonostima i kulturnom obzoru, hobijima, interesima.

Ukoliko posjedujete arhivsko gradivo nastalo djelovanjem pojedinaca ili obitelji prethodno navedenih profila, apeliramo na Vas da razmislite o njegovom ustupanju Hrvatskome državnom arhivu u vidu darovanja ili kupoprodaje. Molimo, ne ustručavajte nam se obratiti ako i niste sigurni u vrijednost onoga što posjedujete, mi ćemo Vam u svakome slučaju pomoći u pregledu i procijeni Vašega gradiva.

 

Za dodatne informacije o načinu preuzimanja, obradi i dostupnosti ovakve vrste arhivskoga gradiva molimo Vas da nam se javite na sljedeće kontakte:

  • na adresu Hrvatski državni arhiv, Marulićev trg 21, 10 000 Zagreb
  • na brojeve telefona 01/ 4801 906 (Silvija Babić), 01/ 4801 985 (Melina Lučić) ili 01/4801 933 (Mirjana Jurić)

Zahvaljujući Vam na susretljivosti, srdačno Vas pozdravljamo!