Menu

15. Noć muzeja u Hrvatskom državnom arhivu: „Velike obljetnice hrvatskih muzeja“, 31. siječnja 2020.

Hrvatski državni arhiv se i ove godine, sada već tradicionalno, priključio manifestaciji Noć muzeja, koja će u našoj ustanovi obuhvatiti niz aktivnosti i događanja s ciljem upoznavanja javnosti s djelatnošću i temama vezanima uz rad Arhiva.

Pročitaj više

Kulturni četvrtak u HDA: „Ivan Vučetić u Hrvatskoj i Argentini“, 30. siječnja 2020. u Hrvatskom državnom arhivu

Pozivamo vas na predavanje Ivan Vučetić u Hrvatskoj i Argentini 30. siječnja 2020. u 18 sati u Hrvatskom državnom arhivu, Marulićev trg 21, Zagreb. Predavanje će, povodom 95. godišnjice smrti tog istaknutog antropologa i policijskog službenika hrvatskih korijena, održati načelnica Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu, Andrea Ledić. Radujemo se vašem dolasku!

Pročitaj više

Joint meeting of the European Archives Group (EAG) and the European Board of National Archivists (EBNA) / Zajednički sastanak EAG-a i EBNA-e

Pročitaj više

Tečaj za djelatnike u pismohranama Uredsko poslovanje i upravljanje dokumentacijom (Modul I), od 24. do 26. veljače 2020. (rok prijave do 17. veljače)

Pročitaj više

Filmski četvrtak u HDA – Čehov na hrvatskom filmu, 23. siječnja 2020. u 18 sati u Hrvatskom državnom arhivu

U okviru projekcija iz nacionalne zbirke Hrvatske kinoteke 23. siječnja 2020. u 18 sati prikazujemo dokumentarne filmove na temu Čehov na hrvatskom filmu: povodom 160 . godišnjice rođenja A.P.Čehova. Osvrt po održanoj projekciji održat će filmolog i sveučilišni profesor, dr. sc. Nikica Gilić. Veselimo se vašemu dolasku!

Pročitaj više

Obavijest o radu Čitaonice Hrvatskog državnog arhiva 31. prosinca 2019.

Obavještavamo vas kako će Čitaonica Hrvatskog državnog arhiva u utorak, 31. prosinca 2019., za korisnike biti otvorena do 12:45h.

Pročitaj više