Menu

Studeni

 

DAZD, 5. studenog

Prigodom stogodišnjice završetka Prvoga svjetskog rata i propasti Austro-Ugarske Monarhije, Državni arhiv u Zadru priređuje izložbu ZADAR 1918., autora dr. sc. Ante Gverića. Otvorenje izložbe je u ponedjeljak, 5. studenoga 2018. u 18 sati u Izložbenoj dvorani Državnog arhiva u Zadru. Izložba ostaje otvorena do 30. studenoga. Moći će se besplatno razgledati svakim radnim danom od 10 do 13 sati te od 17 do 20 sati.

 

DAZD, 5. studenog

Državni arhiv u Zadru poziva vas  na znanstveni skup Završetak Prvog svjetskog rata u Dalmaciji. U ponedjeljak, 5. studenog 2018. u 9 sati, Svečana dvorana Sveučilišta u Zadru.

 

DAZG, 8. studenog

Državni arhiv u Zagrebu poziva na predavanje Hrvatska u Prvom svjetskom ratu. Četvrtak, 8. studenog 2018. u 14.30, Opatička 29.

 

DAZG, 8. studenog

U Državnom arhivu u Zagrebu moguće će biti razgledati izložbu kolegice Katarine Horvat Stvaranje Države i Kraljevstva SHS. Reakcije iz Zagreba koja je u Državnom arhivu u Zagrebu otvorena u srpnju 2018. godine povodom Međunarodnog dana arhiva.

 

DABJ, 11. studenog

Državni arhiv u Bjelovaru i Gradski muzej Bjelovar pozivaju Vas 11. studenoga  u 11 sati na otvorenje izložbe Tragedija Velikog rata . Izložba je postavljena u Galeriji Nasta Rojc Gradskog muzeja Bjelovar i ostaje otvorena do 11. prosinca 2018. 

 

DASK, od 12. do 16. studenog

U Državnom arhivu u Sisku Od žava se Tjedan arhiva sa sljedećim programom:

  • Otvorenje gostujuće izložbe Hrvatskog državnog arhiva iz Zagreba: Hrvatska u Prvom svjetskom ratu kroz fondove i zbirke Hrvatskog državnog arhiva (izložba će ostati otvorena do kraja siječnja 2019. godine), 12. studenog u 11 sati
  • Radionice za učenike Rodoslovlje, od 13. do 15. studenog (termini prema dogovoru)
  • Promocija knjige Ivan Brodarec – Krčmar, MEMOARI, 1914. – 1921., 16. studenog u 12 sati
  • Dani otvorenih vrata -  Posjetite i doživite Arhiv, zavirite u arhivska spremišta, upoznajte najatraktivnije gradivo Državnog arhiva u Sisku  svakim danom od 8 do 20 sati!

 

DAOS, 14. studenog

Državni arhiv u Osijeku poziva na filmsku večer Dokumentarni filmovi iz fundusa Državnog arhiva u Osijeku. U srijedu 14. studenog u 19 sati.

 

DAVŽ, 15. studenog

U Varaždinskim Toplicama će se u sklopu Kukuljevićevih dana  održati predstavljanje knjige Neobjavljene drame Ivana Kukuljevića Sakcinskog – prvi svezak. Kukuljevićeve su rukopise, od kojih se jedan čuva u Državnom arhivu u Varaždinu, za tisak pripremile doc. dr. sc. Nada Bulić sa Sveučilišta u Zadru i Ivana Posedi, djelatnica Državnog arhiva u Varaždinu, a Državni arhiv u Varaždinu je Izdavač ovog vrijednog arhivskog gradiva.

 

DAVŽ, 16. studenog

Općina Jalžabet obilježava Dan Općine. Državni arhiv u Varaždinu uključio se u ovaj Program otvorenjem izložbe Koloman Bedeković u svjetlu obiteljskog arhiva autora Damira Hrelje.

 

DARI 23. i 24. studenog

Državni arhiv u Rijeci, Grad Novalja i Ogranak Matice hrvatske u Rijeci pozivaju vas na stručno-znanstveni skup Nikola Crnković 1928. - 2016. povjesnik i istraživač pučke baštine. u Rijeci 23. studenog i Novalji 24. studenog 2018.

 

DAZD i DABJ, 26. studenog

Državni arhiv u Zadru, Državni arhiv u Bjelovaru i Odjel za etnologiju i antropologiju Sveučilišta u Zadru pozivaju na promociju knjige Etnografska spomenica - Raven. u ponedjeljak 26. studenog u 12 sati u čitaonici državnog arhiva u Zadru.

 

 

Prosinac

 

DASK, 18. prosinca

U Državnom arhivu u Sisku organizira još jednu (14. u seriji) prezentaciju Fonoteke Kraker. Prezentacija će se održati 18.prosinca. u 19 sati u velikoj čitaonici Državnog arhiva u Sisku. Tema će ovaj puta biti plesna glazba prve polovice 20. stoljeća, a prezentaciju će održati vlasnik zbirke mr.sc. Velimir Kraker i Tatjana Rožanković, muzikologinja. Gosti: Plesni studio SISCIA.