Menu

Predstavljanje knjige "Emigranti iz Rusije u Zagrebu - Životi i sudbine" te internetskog resursa "Ruska nekropola u Zagrebu", 22. ožujka 2019. u Hrvatskom državnom arhivu

Pozivamo vas na predstavljanje knjige Tatjane Puškadija-Ribkin i Inne Grubmair Emigranti iz Rusije u Zagrebu - Životi i sudbine te internetskog resursa Ruska nekropola u Zagrebu. U petak 22. ožujka 2019. u 12 sati u Hrvatskom državnom arhivu.

Pročitaj više

U Galeriji Koridor Gradskog muzeja Bjelovar od 7. ožujka do 5. travnja 2019. posjetite izložbu „Konzervatorsko-restauratorski radovi u 7 državnih arhiva“

Izložbu Konzervatorsko-restauratorski radovi u 7 državnih arhiva u suradnji s Državnim arhivom u Bjelovaru možete razgledati u Galeriji Koridor Gradskog muzeja Bjelovar  od 7. ožujka do 5. travnja 2019. Izložba je pripremljena za Susret konzervatora i restauratora arhivskog i knjižnog gradiva državnih arhiva održan u Hrvatskom državnom arhivu 25. i 26. rujna 2018., a čini je 13 plakata sa stručnim temama konzervatorsko-restauratorskih radova i istražnih radova na arhivskom i knjižnom gradivu u državnim arhivima. Predstavljanjem ove izložbe predstavljamo široj javnosti konzervatorsko-restauratorsku djelatnost u našim državnim arhivima. 

Pročitaj više

Izložba „Arheologija otpora: otkrivanje zbirki kulturne opozicije u socijalističkoj Hrvatskoj“ u Državnom arhivu u Osijeku od 7. veljače do 12. travnja 2019.

Hrvatski državni arhiv, Državni arhiv u Osijeku i Hrvatski institut za povijest u sklopu projekta COURAGE pozivaju na izložbu Arheologija otpora: otkrivanje zbirki kulturne opozicije u socijalističkoj Hrvatskoj. Izložba se može razgledati do 12. travnja 2019.

Pročitaj više

U Hrvatskom državnom arhivu održat će se simpozij o zaštiti fotografske baštine, od 22. do 24. svibnja 2019.

Hrvatski Državni arhiv (HDA) i Northeast Document Conservation Center (NEDCC) iz Andovera, MA USA, organiziraju trodnevni simpozij namijenjen konzervatorima-restauratorima, arhivistima, kustosima i ostalim skrbnicima fotografskoga gradiva. Cilj je simpozija potaknuti raspravu o očuvanju fotografske baštine na području srednje i istočne Europe, potaknuti daljnje obrazovanje stručnjaka za rad s fotografijama te stvoriti nove i ojačati postojeće veze među skrbnicima i institucijama.

Program simpozija uključivao bi prezentacije sudionika u NEDCC-jevu programu Advanced Photograph Conservation Internship, izlaganja stručnjaka raznih profila kojima je povjerena skrb o fotografskim zbirkama te jednodnevnu radionicu o zaštiti i čuvanju fotografija.

Više informacija o prijavi možete pronaći na https://www.nedcc.org/newsletters/call-for-presentations-csasymposium

Pročitaj više