Menu

Kulturni četvrtak u HDA - Jaša Dalmatin: potkralj Gudžerata u kontekstu hrvatskoga povijesnog romana, 26. rujna 2019. u Hrvatskom državnom arhivu

Pozivamo vas na predavanje Jaša Dalmatin: potkralj Gudžerata u kontekstu hrvatskoga povijesnog romana, 26. rujna 2019. u 18 sati u Hrvatskome državnom arhivu, Marulićev trg 21, Zagreb.

Pročitaj više

Promocija nove knjige M. Zusaka, Od Claya most, 23. rujna 2019. u Hrvatskom državnom arhivu

U sklopu europske turneje u Zagrebu 23. i 24. rujna gostuje australski nagrađivani pisac Markus Zusak i predstavlja svoj novi roman Od Claya most napisan nakon trinaest godina pauze. Zusak je hrvatskoj publici poznat po uspješnicama Kradljivica knjiga i Ja sam glasnik. Ovo je njegov treći roman preveden na hrvatski jezik koji za naše tržište izdaje nakladnička kuća Profil. Posjetite Hrvatski državni arhiv u ponedjeljak, 23. rujna 2019., u 19:30 i u sklopu dana EU baštine prisustvujte razgovoru Markusa Zusaka s novinarom i kritičarom Branimirom Pofukom. Veselimo se vašem dolasku!

Pročitaj više

23 seminar Arhivi, knjižnice, muzeji: Upravljanje podacima u AKM zajednici. Poreč, od 27.do 29. studenog 2019.

Pozivamo vas na 23. seminar ARHIVI, KNJIŽNICE, MUZEJI: UPRAVLJANJE PODACIMA U AKM ZAJEDNICIPoreč, 27.-29. studenoga 2019., Hotel Valamar Diamant

Prijava, organizacijske i programske obavijesti dostupne  na: http://public.carnet.hr/akm/

Pročitaj više

Otvorenje izložbe Domorodci! Medjimurci! Suženjstvu je našemu kraj! Hrvatski državni arhiv, 12. rujna 2019.

Pozivamo vas na otvorenje izložbe Domorodci! Medjimurci! Suženjstvu je našemu kraj! u četvrtak, 12. rujna 2019., u 12 sati u Hrvatskom državnom arhivu. Izložba je nastala u suradnji Muzeja Međimurja Čakovec, Državnog arhiva za Međimurje i Knjižnice „Nikola Zrinski“ Čakovec, a svi zainteresirani mogu je pogledati do 26. rujna 2019. u Hrvatskom državnom arhivu. Oživite uspomenu na jedan od ključnih trenutaka integracije hrvatskih zemalja!

Pročitaj više

Dani europske baštine 2019. u Hrvatskom državnom arhivu

U sklopu ovogodišnje teme obilježavanja Dana europske baštine 2019., Hrvatski državni arhiv pripremio je program kojim naglašava kreativni potencijal kulturne baštine arhiva i ističe njen doprinos razvoju suvremenog umjetničkog stvaralaštva.

 

Pročitaj više