Menu

Kulturni četvrtak u HDA - Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj: oduzimanje imovine i odnosi s državom od 1945. do 1967., 24. siječnja 2019. u Hrvatskom državnom arhivu

Pozivamo vas na predavanje Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj: oduzimanje imovine i odnosi s državom od 1945. do 1967. 24. siječnja 2019. u 18 sati u Hrvatskom državnom arhivu, Marulićev trg 21, Zagreb.

Pročitaj više

U Hrvatskom državnom arhivu održat će se simpozij o zaštiti fotografske baštine, od 22. do 24. svibnja 2019.

Hrvatski Državni arhiv (HDA) i Northeast Document Conservation Center (NEDCC) iz Andovera, MA USA, organiziraju trodnevni simpozij namijenjen konzervatorima-restauratorima, arhivistima, kustosima i ostalim skrbnicima fotografskoga gradiva. Cilj je simpozija potaknuti raspravu o očuvanju fotografske baštine na području srednje i istočne Europe, potaknuti daljnje obrazovanje stručnjaka za rad s fotografijama te stvoriti nove i ojačati postojeće veze među skrbnicima i institucijama.

Program simpozija uključivao bi prezentacije sudionika u NEDCC-jevu programu Advanced Photograph Conservation Internship, izlaganja stručnjaka raznih profila kojima je povjerena skrb o fotografskim zbirkama te jednodnevnu radionicu o zaštiti i čuvanju fotografija.

Više informacija o prijavi možete pronaći na https://www.nedcc.org/newsletters/call-for-presentations-csasymposium

Pročitaj više