Menu

Vremenik polaganja ispita za provjeru stručne osposobljenosti djelatnika u pismohranama, 6., 7. i 8. prosinca 2017. u Hrvatskom državnom arhivu

.

Pročitaj više

Kulturni Četvrtak u HDA: Od Elsa-fluida do Elsa-fluid doma - Eugen Viktor Feller u javnom i kulturnom životu Hrvatske, 23. studenog 2017.

Pozivamo vas na predavanje Od Elsa-fluida do Elsa-fluid doma - Eugen Viktor Felleru javnom i kulturnom životu Hrvatske. 23. studenoga 2017. u 18 sati u Hrvatskome državnom arhivu Marulićev trg 21, Zagreb.

Pročitaj više

Filmski četvrtak u HDA 16. studenog 2017.

Na  Filmskom četvrtku u HDA u četvrtak 16. studenoga s osvrtom Željka Luketića prikazujemo filmove o prometnoj sigurnosti Nikše Fulgosija iz nacionalne zbirke Hrvatskoga filmskog arhiva.

Pročitaj više

U četvrtak 9. 11. 2017. za korisnike će biti otvorena stara čitaonica br. 28

U četvrtak 9. 11. 2017. za korisnike će biti otvorena stara čitaonica br. 28

Pročitaj više

Posjetite nas na 40. jubilarnom INTERLIBERU

Na 40. međunarodnom sajmu knjiga i učila INTERLIBER, od 7. do 12. studenog 2017. na Zagrebačkom velesajmu, Hrvatski državni arhiv i ove godine predstavlja svoju izdavačku djelatnost s područja arhivistike i historiografije.

Posjetitelji Sajma po prigodnim će cijenama moći nabaviti izdanja HDA, kao i Državnog arhiva u Gospiću te Državnog arhiva u Karlovcu.

Posjetite nas na jubilarnom 40. INTERLIBERU u paviljonu 6, štand 2F, svaki dan od 10 do 20 sati, a u petak i subotu do 21 sat.

Ulaz je slobodan.

Pročitaj više

Održano je predavanje „Jezik Roma u govoru i pismu“

24. listopada u Hrvatskome državnom arhivu dr.sc. Ljatif Demir s Odsjeka za indologiju i dalekoistočne studije Filozofskog fakulteta u Zagrebu održao je predavanje „Jezik Roma u govoru i pismu“.

Nakon dobrodošlice ravnatelja dr.sc. Dinka Čuture prisutne je pozdravio i Veljko Kajtazi, saborski zastupnik i predstavnik 12 nacionalnih manjina.

Pročitaj više