Menu

Filmski četvrtak u HDA – Bog i Hrvati: filmovi Kršćanske sadašnjosti, 19. prosinca 2019. u 18 sati u Hrvatskome državnom arhivu

U okviru projekcija iz nacionalne zbirke Hrvatske kinoteke 19. prosinca 2019. u 18 sati prikazujemo dokumentarne filmove na temu Bog i Hrvati: filmovi Kršćanske sadašnjosti. Osvrt po održanoj projekciji održat će umirovljeni urednik u Kršćanskoj sadašnjosti, stručni suradnik u Leksikografskom zavodu te savjetnik u Veleposlanstvu RH pri Svetoj Stolici, Stjepan Bagarić. Veselimo se vašemu dolasku!

Pročitaj više

Obavijest o stručnim ispitima u arhivskoj struci, od 24. do 26. ožujka 2020.

Pročitaj više

Koncert "Lux" u sklopu 4. festivala adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu - Hrvatski državni arhiv, petak, 13. prosinca 2019., u 19 sati.

Koncert Lux u sklopu 4. festivala adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu - Hrvatski državni arhiv, petak, 13. prosinca 2019., u 19 sati.

Osim djela nekih od najistaknutijih skladatelja svoga doba poput Perotinusa, Des Preza, Holsta i dr. uzvanici će moći poslušati zbor Cantores sancti Marci.

Ulaz slobodan!

Pročitaj više

Predstavljanje zajedničkog projekta Hrvatskog državnog arhiva i Croatia Recordsa povodom 200-te godišnjice rođenja Vatroslava Lisinskog, 11. prosinca 2019., 11 sati u Hrvatskom državnom arhivu

Pozivamo vas na predstavljanje dva diskografska izdanja Croatia Recordsa posvećena odabranim dijelovima glazbenog opusa Vatroslava Lisinskog, te filma Lisinski Oktaviana Miletića, 11. prosinca 2019. u 11h u prostoriji Katalozi Hrvatskog državnog arhiva. Radujemo se vašem dolasku!

Pročitaj više

Promocija izdanja Hrvatskog državnog arhiva tiskanih u 2019., 19. prosinca 2019., 13 sati u Hrvatskom državnom arhivu

Pozivamo vas na promociju izdanja Hrvatskog državnog arhiva tiskanih u 2019. godini, 19. prosinca 2019. u 13h u Čitaonici HDA. Radujemo se vašem dolasku!

 

Pročitaj više

Panel o Nacionalnom planu razvoja arhivske djelatnosti, 13. prosinca 2019. u 10h u Hrvatskom državnom arhivu

Pozivamo sve zainteresirane na panel raspravu o Nacionalnom planu razvoja arhivske djelatnosti koja će se održati u petak, 13. prosinca 2019., u Hrvatskom državnom arhivu (dvorana Katalozi), s početkom u 10h. Nacionalni plan razvoja arhivske djelatnosti pretpostavka je za izgradnju suvremene arhivske djelatnosti u Hrvatskoj u ozračju izazova 21. stoljeća. Njime će se omogućiti preobrazba arhivske službe u suvremeni javni servis te puna dostupnost i korištenje arhivskog gradiva i podataka o njemu bez obzira na oblik u kojem je gradivo nastalo ili mjesto na kojem se čuva.

Pročitaj više