Menu

Kulturni četvrtak u HDA - Hrvatska likovna scena na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće. 27. veljače 2020. u 18 sati u Hrvatskom državnom arhivu

Pozivamo vas na Kulturni četvrtak u HDA - Hrvatska likovna scena na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće. 27. veljače 2020. u 18 sati u Hrvatskom državnom arhivu

Pročitaj više

Filmski četvrtak u HDA - Hrvatska prije 70 godina. 20. veljače 2020. u 18 sati u Hrvatskom državnom arhivu

Pozivamo vas na još jedan Filmski četvrtak u HDA - Hrvatska prije 70 godina. 20. veljače 2020. u 18 sati u Hrvatskom državnom arhivu.

Pročitaj više

Otvorenje izložbe učeničkih radova iz Hrvatskog državnog arhiva i ostalih glagoljskih središta nastalih u sklopu projekta Hrvatska glagoljaška baština,12. veljače 2020.

Pozivamo vas na otvorenje izložbe učeničkih radova iz Hrvatskog državnog arhiva i ostalih glagoljskih središta nastalih u sklopu projekta Hrvatska glagoljaška baština, koje će se održati 12. veljače 2020., u 19 sati, u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu, Kaptol 29.

Pročitaj više

Obavijest o radu Čitaonice Hrvatskog državnog arhiva 14. i 21. veljače 2020.

Obavještavamo vas kako će Velika čitaonica Hrvatskog državnog arhiva biti zatvorena 14. i 21. veljače 2020.

Za korisnike će biti otvorena Stara čitaonica (soba br. 28).

Pročitaj više

Uspješno sudjelovanje Hrvatskog državnog arhiva u manifestaciji 15. Noć muzeja „Velike obljetnice hrvatskih muzeja“

Ovogodišnja Noć muzeja održana u Hrvatskome državnom arhivu 31. siječnja 2020. privukla je brojne posjetitelje koji su pokazali veliko zanimanje za ponuđeni sadržaj na temu Velike obljetnice hrvatskih muzeja. Osim stručnih vodstava tijekom cijele večeri posjetitelji su mogli poslušati predavanja Kako je Zagrebačka mumija pristigla u Zagreb dr. sc. Ivana Mirnika i Ostavštine muzejskih djelatnika u Hrvatskome državnom arhivu višeg arhivista Marijana Bosnara uz prigodne izložbe. Svi zainteresirani također su mogli pogledati projekcije dokumentarnih filmova iz nacionalne zbirke Hrvatske kinoteke tematski vezane uz muzeje te kupiti izdanja Hrvatskog državnog arhiva po promotivnim cijenama. Posjećenost ustanove je bila odlična, a posebno nas veseli što su interes za program pokazale gotovo sve dobne skupine. Ovim putem svima zahvaljujemo na dolasku, a dio atmosfere donosimo na fotografijama u prilogu. Veselimo se ponovnom susretu iduće godine!

Pročitaj više

Obavijest o radu Čitaonice Hrvatskog državnog arhiva 6. i 7. veljače 2020.

Pročitaj više