tamil telugu sex com செக்ஸ்ய் வீடியோ
Menu

Women on the Move (WEMov) – Žene u pokretu

Women on the Move (WEMov)Žene u pokretu znanstvena je i tehnološka međunarodna mreža koju financira Europska unija putem programa COST (CA19112) tijekom četverogodišnjeg razdoblja (2020. ­– 2024.).

 

Hrvatski državni arhiv sudjeluje u ovoj Mreži kao njezin aktivni podupiratelj i član, a konkretno je uključen u rad Radne skupine 1 koja se bavi pronalaženjem i opisom primarnih izvora o ženama migranticama, o kojima će biti riječ 27. i 28. lipnja u Hrvatskome državnom arhivu na znanstvenom skupu u organizaciji naše kolegice dr. sc. Tatjane Šarić.

Mreža međunarodnih istraživača angažirana je u misiji razotkrivanja prisutnosti i sudjelovanja žena migrantica u izgradnji Europe. Transdisciplinarni pristup kombinira široku paletu perspektiva iz vizura povijesti, sociologije, demografije, rodnih i migracijskih studija, geografije, gospodarstva, antropologije, politologije, prava, umjetnosti i mnogih drugih područja. Takav će pristup potaknuti komplementarni pogled na temu kako bi se prisutnost žena migrantica, prepreka s kojima su se susretale, ali i njihove mogućnosti prikazale u prošlim i sadašnjim migracijskim kontekstima. Mreža potencijalno otvara rasprave između istraživačkih područja spajanjem dviju središnjih tema: spola i migracija.

Žene u pokretu imaju nekoliko ciljeva. Formirat će virtualni repozitorij primarnih izvora i registar spomenika o migracijama žena koji će biti dostupni istraživačima širom svijeta. Mreža također planira organizirati izložbe (klasične i virtualne) kao i turističke pješačke ture na temu ženskih migracija. Pokreće se i serijal knjiga s prilozima o ženama migranticama, a Mreža će snimati i dokumentarne filmove temeljene na intervjuima s migranticama.

 

Nositelj projekta je Université Paris Cité.

https://www.womenonthemove.eu/Povratak