Vi ste ovdje: Početna > Edukacija > Stručni ispiti iz arhivistike
 

     

STRUČNI ISPITI IZ ARHIVISTIKE

Polaganje stručnog ispita u arhivskoj struci jedan je od uvjeta za stjecanje temeljnih stručnih zvanja. Postupak polaganja stručnih ispita propisan je Pravilnikom o uvjetima i načinu stjecanja stručnih zvanja u arhivskoj struci (NN 107/10), a provodi ih Povjerenstvo za polaganje stručnih ispita u arhivskoj struci Hrvatskog arhivskog vijeća.

Pravilnikom je utvrđen način prijave i polaganja ispita za temeljna stručna zvanja: arhivski tehničar, viši arhivski tehničar i arhivist, program za te ispite, polaganje dopunskog stručnog ispita i priznavanje inozemne stručne kvalifikacije. Svaki pripravnik koji je zaposlen u arhivu mora najprije obaviti program pripravničke prakse. Nakon što je proveo 12 mjeseci u svojstvu pripravnika može podnijeti prijavu za polaganje stručnog ispita.

Kandidati koji polažu ispit za zvanje arhivista i višeg arhivskog tehničara dužni su prije pristupanja ispitu izraditi stručni rad. Tema za stručni rad treba biti iz gradiva posebnog dijela stručnog ispita, odnosno u svezi sa stručnim poslovima u zvanju za koje se podnosi prijava.

Kandidati koji polažu ispit za zvanje arhivskog tehničara dužni su obaviti praktični rad. Predmet praktičnog rada može biti stručni uradak ili posao u zvanju arhivskog tehničara.

Pravilnik o uvjetima i načinu stjecanja stručnih zvanja u arhivskoj struci

Preporuke Povjerenstva za polaganje stručnih ispita u arhivskoj struci

    
   

 

Kontakt Povjerenstva za polaganje stručnih ispita u arhivskoj struci

Tajnica Povjerenstva:
Enisa Čamdžić Martinić

tel: (01) 48-01-902
e-mail:
ecamdzic@arhiv.hr

Obavijest o stručnim ispitima

Prijavnica za ispit

    

  
 

Hrvatski državni arhiv, Marulićev trg 21, 10000 Zagreb, Hrvatska. OIB: 46144176176
Tel: +385 1 4801 999, Fax: +385 1 4829 000

Kontaktirajte nas <>  Site map <> Novosti

© HDA 2000. - 2013.
Zabranjeno je u bilo kojem obliku objavljivati, distribuirati, mijenjati ili na ikoji način koristiti materijale s ovih stranica,
ako za to nije prethodno izdato pismeno odobrenje od strane Hrvatskog državnog arhiva.